Compot de pere dulce acrisor

Printeaza

Compot de pere dulce acrisor din: pere, apa, zahar, otet balsamic, cuisoare, conservant.

Ingrediente:

  • 2 kg pere mici, nu foarte moi
  • apa cat cuprinde
  • 10 linguri zahar
  • otet balsamic
  • cuisoare
  • 1 varf de cutit conservant

 

 

Mod de preparare:

Alegi pere mici, sănătoase, care să nu fie lovite şi pătate şi să provină dintr-un soi mai tare.

Le speli bine şi le pui într-un borcan de 3-4 litri, fără să le cureţi de coajă.

Torni apă în borcan, cât să acopere fructele, în acest fel, vei şti exact de câtă apă ai nevoie şi vei adăuga cantitatea de zahăr potrivită pentru a îndulci siropul după gust.

Fierbi apa împreună cu zahăr, cuişoare şi oţet balsamic după gust, astfel încât, să rezulte o compoziţie dulce-acrişoară.

Fierbi siropul timp de aproximativ 5 minute, până când se dizolvă zahărul şi aromele se întrepătrund.

Stingi focul şi adaugi şi un vârf de cuţit de conser- vant. Aşezi borcanul pe un suport metalic şi torni lent siropul fierbinte.

Inchizi ermetic, cu capacul metalic şi pui borcanul la fiert pentru aproximativ 15 minute, la foc mediu, într-o oală înaltă, învelit într-un prosop, în apă până la jumătatea borcanului.

Scoti borcanul cu grija din apa si il lasi sa se raceasca sub patura, pana a doua zi.

 

Compot de pere dulce acrisor

Compot_de_pere_dulce_acrisor

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.