Compot de mere cu scortisoara

Printeaza

Compot de mere cu scortisoara din: mere, zahar, scortisoara, stafide, sare.

Ingrediente:Compot_de_mere_cu_scortisoara

  • 3 kg mere
  • 500 g zahar
  • 1/2 bastonas de scortisoara
  • optional, 200 g stafide aurii si brune
  • 1 varf de cutit de sare

 

Mod de preparare:

Intr-o oală cu volumul de 10 litri, pui la’fiert circa 4 litri de apă împreună cu zahărul şi sarea. Speli merele, le decojeşti şi le tai în sferturi, ca să le poţi îndepărta mai uşor căsuţele seminţelor.

Când apa începe să clocotească, pui în oală merele pregătite, acoperi vasul cu un capac şi le laşi să fiarbă la foc mic, ca să nu se sfărâme. Din când în când, controlezi merele cu ajutorul unui băţ pentru frigărui. Când merele s-au înmuiat, pui batonaşul de scorţişoară, stingi focul şi acoperi vasul.

După 10 minute de odihnă, scoţi batonul de scorţişoară şi pui compotul în borcane de 720 ml sau în sticle de 750 ml, în prealabil spălate şi sterilizate. Infiletezi capacele şi laşi compotul să se răcească fent sub pături, până a doua zi.

Compot de mere cu scortisoara

Compot_de_mere_cu_scortisoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.