Compot de mango

Printeaza

Compot de mangoSe decojesc 2 fructe de mango; pulpa se desprinde în felii de pe sâm­burele lemnos. Cu un instru­ment special, se taie steluţe din feliile de mango. Se curăţă, se spală şi se toacă 2 fire de busuioc.

Se pun la fiert 100 ml apă împreună cu sucul stors de la o lămâie şi 50 g zahăr; se lasă să fiarbă siropul până îşi reduce volu­mul la jumătate. Apoi se adau­gă pulpa de mango şi se în­călzeşte puţin. Se adaugă apoi busuioc şi piper asortat proaspăt râşnit.

Compotul de mango se serveşte pe farfurii, alături de câte o porţie de îngheţată de vanilie şi se ornează cu frunze proaspete de busuioc.

Compot de mango

Compot de mango

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.