Compot de gutui cu scortisoara

Printeaza

Compot de gutui cu scortisoara

Ingrediente:Compot de gutui cu scortisoara

  • 1 kg gutui
  • 500 g zahăr
  • 3 pahare apă
  • 1 bucăţică scorţişoară

 

Mod de preparare:

Se curăţă gutuile de coajăşi sîmburi şi se taie felii de gro­simea unui deget.

Se pun în apă rece. În acest timp se fierbe zahărul cu apa şi scorţişoara.

Cînd siropul este pe jumătate gata, se adaugă gutuile şi se lasă să fiarbă acoperit, la foc încet, pînă se moaie. Se serveşte rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.