Compot de dovlecei

Printeaza

Cureţi de coajă 4,5 kg dovlecei, îi tai , cuburi şi îi pui în 250 ml oţet, să nu-şi schimbe culoarea. Ii ţii 3 ore. Fierbi 3 l de apă cu 1 kg zahăr, 2-3 lămâi cu coaja dată prin răzătoarea mică, iar miezul tăiat mărunt şi 2 pliculeţe de zahăr vanilat.

După trei ore speli dovleceii în două ape reci şi îi pui în sirop. îi mai dai într-un clocot şi îi pui în borcane cu o aspirină la fiecare borcan de 800 g. Se dau la loc rece.

Compot de dovlecei

Compot de dovlecei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.