Compot de dovlecei cu vanilie si rom

Printeaza

Compot de dovlecei cu vanilie si rom din: dovleac, zahar, lamaie, vanilie, rom, apa de var.

Ingrediente:Compot de dovlecei cu vanilie si rom

  • o farfurie adâncă de dovleac tăiat
  • 1 kg zahăr
  • zeama de la o lămâie
  • un baton vanilie
  • 100 ml rom
  • apă de var

 

Mod de preparare:

Dovleacul, tăiat în diferite forme, se ţine în apă de var 30-40 minute. Apoi se scoate, se spală în patru-cinci ape reci. Se pune la foc zahărul cu un litru de apăt. După ce a dat câteva clocote, se adaugă dovleacul, zeama de lămâie şi vanilia.

Se fierbe acoperit, până se leagă siropul şi dovleacul s-a muiat. Nu se amestecă în timpul fiertului, căci dovleacul se sfărâmă uşor. Când este gata, se ia de pe foc, se toarnă romul şi se lasă acoperit, până se răceşte.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.