Compot de cireşe

Printeaza

Compot de cireşe

Ingrediente:Compot de cireşe

  • 5 kg cireşe pietroase
  • 1 şi 1/2 kg zahăr
  • 1-2 pliculeţe zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Cureţi cireşele de codiţe şi le speli bine. Umpli borcanele spălate şi uscate cam pe trei sferturi cu fructe.

Separat, faci siropul din 4 l de apă, zahăr şi zahăr vanilat şi-l ţii pe foc numai cât se încălzeşte, ca să se topească mai uşor zahărul.

Il torni peste fructe, capsezi bor­canele şi le aşezi într-o oală mare pe fundul căreia ai pus un prosop curat.

Torni apă cât să ajungă până la gâtul borcanelor şi le laşi să fiarbă la foc mic.

După ce începe să clocotească zeama din compot, mai laşi pe foc încă un sfert de oră, dai oala deoparte, o acoperi cu câteva pături şi laşi compotul să se răcească astfel până a doua zi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.