Compot de capsuni cu miniclatite

Printeaza

O reteta de compot de capsuni cu miniclatite din: capsuni, zahar fin, suc de lamaie, otet balsamic, unt, faina, sare, zahar fin, ou, extract de vanilie, lapte degresat si inghetata de vanilie.

Ingrediente:Compot de capsuni cu miniclatite

  • 500 g capsuni foarte coapte, curatate
  • 4 linguri de zahar fin
  • 2 linguri suc de lamaie
  • cativa stropi de otet balsamic (optional)

pentru clatite:

  • 25 g unt
  • 140 g de faina, amesteca cu 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de zahar fin, plus extra pentru presarat
  • 1 ou mare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 150 ml de lapte dregresat
  • inghetata de vanilie, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se taie căpşunile in două sau în patru, dacă sunt mai mari, şi se pun într-o cratiţă împreună cu zahărul şi sucul de lămâie. Se încălzesc uşor până se dizolvă zahărul, apoi se aduc la punctul de fierbere. Se pune capacul şi se fierb trei minute sau până devin de un roşu închis. Se lasă la răcit, apoi se adaugă oţetul balsamic, dacă se foloseşte.

Ca să obţii cel mai bun gust şi cea mai aurie culoare pentru clătite, trebuie să foloseşti unt clarifiat. Se topeşte untul uşor într-o crăticioară, apoi se toarnă lichidul galben, transparent, într-un recipient. Se aruncă reziduul alb.

Se cern făina şi sarea într-un bol, apoi se adaugă zahărul. Se face o adâncitură în mijloc în care se sparge un ou şi se toarnă un pic de lapte. Se amestecă bine cu un tel, până se obţine o compoziţie omogenă şi groasă, apoi se încorporează şi restul de lapte. Se pun câteva linguri de zahăr într-o farfurie adâncă.

Se încinge o tigaie nonaderentă, apoi se adaugă un pic de unt clarifiat şi se înclină tigaia, pentru ca untul s-o acopere complet. Se pun patru linguri mari de compoziţie, la distanţă una faţă de alta, ca să se obţine clătite cu un diametru de aproximativ 7 cm.

Când apar bule de aer la suprafaţă, se întorc pe cealaltă parte şi se prăjesc până se umflă la mijloc. Se păstrează calde până se prăjesc toate. Se dau prin zahăr şi se servesc cu îngheţată de vanilie şi compot de căpşuni.

Compot de capsuni cu miniclatite

Compot de capsuni cu miniclatite

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.