Colţunaşi cu sfeclă roşie şi brânză de capră

Printeaza

Colţunaşi cu sfeclă roşie şi brânză de capră din: faina, oua, sare, apa, piureu, branza de capra, nucsoara si gris.

Ingrediente:Coltunasi_cu_sfecla_rosie_si_brânza_de_capra

pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • apa calda
  • pireul obtinut de la o sfecla rosie coapta

pentru umplutura:

  • 250 g branza de capra
  • 1 ou
  • 1 varf cutit praf de nucsoara
  • 1 lingurita gris

 

Mod de preparare:

Amesteci făina, piureul de sfe­clă roşie, sarea şi ouăle, apoi torni apa călduţă (aproximativ o cănită).

Frămânţi până nu se mai lipeşte de mâini, iar compoziţia de­vine mai vârtoasă, ca să se poată întinde uşor. întinzi o foaie subţire, de 2-3 mm, pe care o tai în pătra­te. Amesteci într-un bol brânza de capră cu oul, grisul şi nucşoara.

Pui pe fiecare pătrat o linguriţă de brânză sau mai multă, cum doreşti şi formezi triunghiuri sau dreptunghiuri prin presarea marginilor cu furculiţa sau cu mâna.

Pui la fiert în apa clocotită cu sare aproximativ 35 de minute, la foc moderat, ca să nu se dezlipeas­că.

Nu trebuie să foloseşti multă făină când întinzi foaia şi înainte de a pune brânza să întorci foaia invers (cu faţa cu care a stat pe masă în sus), apoi tai pătrate­le, umpli şi apeşi bine marginile.

Serveşti colţunaşii călduţi (alături de un sos de smântână) sau sim­plu, după preferinţe.

Colţunaşi cu sfeclă roşie şi brânză de capră

Coltunasi_cu_sfecla_rosie_si_brânza_de_capra

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.