Coltunasi la cuptor cu gem
PrinteazaColtunasi la cuptor cu gem din: faina, unt, praf de copt, sare, zahar, oua, smantana, gem.
- 600 g făină
- 6 linguri unt
- 1 lingură praf de copt
- 1 praf de sare
- 5 linguri zahăr
- 3 ouă
- 4 linguri smântână
- 200 ml apă
- gem de caise
- 1 ou, pentru uns
Mod de preparare:
Frămânţi făina cu untul, ouăle bătute, smântână, praful de copt, sarea şi zahărul. Adaugi apa călduţă puţin câte puţin, până obţii un aluat care nu se mai ţine de degete.
Intinzi aluatul şi decupezi cercuri cu o cană. Pui o lingură de gem de caise şi lipeşti capetele, aşezi colţunaţii în tavă, în care ai pus hârtie de copt, îi ungi cu ou şi-i dai la cuptor până se rumenesc.
Coltunasi la cuptor cu gem
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/coltunasi-la-cuptor-cu-gem html