Coltunasi cu spanac si sunca

Printeaza

Coltunasi cu spanac si sunca din: lapte, zahar, drojdie, faina, sare, ou, unt, ceapa, sunca, spanac, lapte, pesmet, usturoi, sare, piper, nucsoara, ricotta, parmezan.

Ingrediente:Coltunasi_cu_spanac_si_sunca

aluat:

  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 10 g drojdie proaspata
  • 250 g faina
  • sare
  • 1 ou

umplutura:

  • 1 lingura unt
  • 50 g ceapa tocata
  • 50 g sunca
  • 150 g spanac
  • putin lapte
  • 1 lingura pesmet
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 100 g ricotta
  • 3 linguri parmezan

 

Mod de preparare:

Se prepara aluatul: se incepe cu maiaua. Se amesteca laptele fierbinte cu zahar si se dizolva drojdia zdrobita si 1 lingura de faina. Se lasa sa creasca aluatul. Intr-un castron se cerne faina cu sare; se face o gropita la mijloc si se sparge oul.

Se adauga maiaua si se framanta un aluat omogen si moale. Se acopera cu un prosop curat si se lasa sa creasca la caldura. Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie subtire de aluat; se decupeaza discuri de aluat cu buza unui pahar.

Se prepara umplutura: se incinge 1 lingura de unt si se prajesc ceapa tocata si sunca taiata marunt. Se adauga spanacul si se caleste. Se paseaza toate si se inglobeaza laptele, apoi pesmetul; se da intr-un fiert. Se adauga usturoi, sare si mirodenii, se ia de pe foe si se inglobeaza la final ricotta. Se lasa sa se raceasca umplutura.

Se repartizeaza umplutura pe cercurile de aluat si se pliaza. Se lipesc bine. Coltunasii obtinuti se pun la fiert in apa clocotita cu sare; se lasa sa fiarba cca 10 min. pana ce urea la suprafata apei. Se servesc coltunasii cu cascaval ras si se stropesc cu unt topit.

Coltunasi cu spanac si sunca

Coltunasi_cu_spanac_si_sunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.