Coltunasi cu fructe si nuci

Printeaza
Coltunasi cu fructe si nuci din: caise, făină albă, făină integral, sare, oua, brânză de vaci, lapte, unt topit, miere de pădure, suc de lămâie, nuci
Coltunasi_cu_fructe_si_nuci
Ingrediente:

  • 8-12 caise
  • 250 g făină albă
  • 250 g făină integrală
  • 1 praf sare
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 gălbenuşuri
  • 250 g brânză de vaci
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri unt topit
  • 200 g miere de pădure
  • 2 linguriţe suc de lămâie
  • 100 g nuci

Mod de preparare:

Se spală fructele, se şterg şi se taie jumătăţi: se golesc de sâmburi şi pulpa se taie cubuleţe. Se amestecă cele două sortimente de făină cu sare şi praf de copt. Se bat gălbenuşurile cu brânză de vaci şi se adaugă laptele.

Se în­globează în amestecul de făină, turnând trep­tat. Se înfăşoară alua­tul obţinut în folie şi se lasă să se odihneas­că 15-30 min. într-o oală mare se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare.

Pe planşeta tapeta­tă cu făină se întinde o foaie de aluat şi se taie cerculeţe cu o for­mă specială. Pe câte o jumătate de cerculeţ se aşază fructe şi se pliază deasupra semi­cercul gol. Se presează bine marginile ca să se lipească.

Colţunaşii se pun în apă, pe rând, şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 6-8 min. Când sunt gata se scot cu lingura de spumă şi se păs­trează la cald. Se topeşte untul şi se adaugă miere şi suc de lămâie. Nu se lasă să fiarbă. Se repartizează colţunaşii pe farfurii şi se,stropesc cu miere; se presară nuci.

Coltunasi cu fructe si nuci

Coltunasi_cu_fructe_si_nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.