Coltunasi cu fructe si nuci

Printeaza
Coltunasi cu fructe si nuci din: caise, făină albă, făină integral, sare, oua, brânză de vaci, lapte, unt topit, miere de pădure, suc de lămâie, nuci
Coltunasi_cu_fructe_si_nuci

Ingrediente:

  • 8-12 caise
  • 250 g făină albă
  • 250 g făină integrală
  • 1 praf sare
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 gălbenuşuri
  • 250 g brânză de vaci
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri unt topit
  • 200 g miere de pădure
  • 2 linguriţe suc de lămâie
  • 100 g nuci

 

 

Mod de preparare:

Se spală fructele, se şterg şi se taie jumătăţi: se golesc de sâmburi şi pulpa se taie cubuleţe.

Se amestecă cele două sortimente de făină cu sare şi praf de copt. Se bat gălbenuşurile cu brânză de vaci şi se adaugă laptele.

Se în­globează în amestecul de făină, turnând trep­tat. Se înfăşoară alua­tul obţinut în folie şi se lasă să se odihneas­că 15-30 min.

Intr-o oală mare se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare.

Pe planşeta tapeta­tă cu făină se întinde o foaie de aluat şi se taie cerculeţe cu o for­mă specială.

Pe câte o jumătate de cerculeţ se aşază fructe şi se pliază deasupra semi­cercul gol.

Se presează bine marginile ca să se lipească.

Colţunaşii se pun în apă, pe rând, şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 6-8 min.

Când sunt gata se scot cu lingura de spumă şi se păs­trează la cald. Se topeşte untul şi se adaugă miere şi suc de lămâie.

Nu se lasă să fiarbă. Se repartizează colţunaşii pe farfurii şi se,stropesc cu miere; se presară nuci.

Coltunasi cu fructe si nuci

Coltunasi_cu_fructe_si_nuci

Pofta buna!

 

poate te intereseaza si:

retete

Coltunasi cu brinza de vaca

Coltunasi cu brinza de vaca din: branza de vaca, oua, faina, sare, smantana si unt. Ingredinte: 1/2 kg branza de vaca 3 oua 4 linguri faina sare 1 pahar smantina 2 linguri unt   Mod de preparare Se face o foaie de taitei din faina, 2 oua si sare. Se intinde foaia pe planseta, se […]

Moristi cu branza

Coltunasi cu piersici

Coltunasi cu piersici din: ou, faina, sare, piersici, smantana, zahar, vanilie. Ingrediente: 1 ou, făină şi sare pentru aluat 500 g piersici 1 cană cu smântână 1 cană cu zahăr tos vanilie   Mod de preparare: Spargeţi oul în farfurie, adăugaţi apă câtă încape în jumătate de coajă de ou, adăugaţi sare şi faină cât cuprinde […]

Colţunaşi

Coltunasi cu branza de vaci telemea

Coltunasi cu branza de vaci telemea din: macaroane, unt, branza de vaci, oua, sare. Ingrediente: un aluat de macaroane cu ou 2 linguri unt 300 g brânză de vaci 2 ouă sare   Mod de preparare: Se prepară coca, se întinde o foaie şi se taie pătrate cu latura de 5-6 cm. In fiecare pătrat se […]

Moristi cu branza

Coltunasi cu carnati

Coltunasi cu carnati din: faina, ou, apa, cascaval, carnati afumati, sare, ulei, pesmet. Ingrediente: 500 g făină 1 ou 200 ml apă caşcaval cârnaţi afumaţi sare ulei pesmet   Mod de preparare: Se prepară un aluat mai tare din făină, ou, apă şi puţină sare. Se întinde o foaie subţire şi se decupează pătrate cu latura […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.