Coltunasi cu branza si dovlecei

Printeaza

Coltunasi cu branza si dovlecei din: oua, faina,dovlecel, branza de vaci, pasta de tomate, ceapa, usturoi, oregano, apa, ulei de masline, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:Coltunasi_cu_branza_si_dovlecei

  • 3 oua
  • 300 g faina
  • un dovlecel
  • 100 g branza de vaci
  • o lingura cu pasta de tomate
  • o ceapa
  • un catel de usturoi
  • doua fire de oregano
  • o lingura cu apa
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 g parmezan
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Oualele se pun intr-un bol cu apa, jumatate de lingurita cu sare si faina. Se framanta pana se obtine un aluat omogen, potrivit de tare. Dovlecelul se spala, se da pe razatoarea cu ochiuri mari, se condimenteaza si se pune intr-un bol.

Se incinge putin ulei intr-o cratita, se pun ceapa si usturoiul curatate si tocate marunt, se calesc cinci minute, apoi se adauga dovlecelul. Se calesc zece minute si se lasa la racit intr-un bol. Se amesteca bine cu branza de vaci, pasta de tomate, oregano tocat, sare si piper.

Se intind doua foi subtiri de aluat, se pune din loc in loc umplutura, lasand spatiu intre ele. Se unge foaia cu apa in jurul fiecarei gramajoare de umplutura, se asaza deasupra a doua foaie si se preseaza in jurul compozitiei.

Se taie sub forma de coltunasi, se fierb in apa cu sare zece minute, avand grija sa nu iasă compozitia. Se scot in farfurii, se presara cu oregano tocat si parmezan ras si se servesc.

Coltunasi cu branza si dovlecei

Coltunasi_cu_branza_si_dovlecei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.