Coltunasi cu branza de vaci

Printeaza

Coltunasi cu branza de vaci din: branza de vaci, stafide, samntana, oua, faina, zahar, unt, sare.

Coltunasi_cu_branza_de_vaci _04

Coltunasi cu branza de vaci

 

Ingrediente:

  • 500 g branza de vaci
  • 100 g stafide
  • 200 g smantana
  • 2 oua
  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • un varf de cutit de sare

 

Mod de preparare:

Bateţi un ou cu 100ml lapte şi adăugaţi un vârf de cuţit sare. Turnaţi făina cernută şi frământaţi un aluat tare. Treceţi brânza de vaci prin sită, adăugaţi zahăr, stafidele, 1 gălbenuş, 50g unt topit, un vârf de cuţit sare şi amestecaţi totul bine.

Coltunasi_cu_branza_de_vaci

Intindeţi aluatul într-o foaie subţire, decupaţi rondele cu un pahar. Ungeţi-le cu albuş bătut, puneţi pe fiecare câte o linguriţă din compoziţia de brânză de vaci, îndoiţi-le unind marginile aluatului şi presaţi bine pe margine.

Coltunasi_cu_branza_de_vaci _02

Fierbeţi colţunaşii în apa clocotită până se ridică la suprafaţă. Scoateti-i apoi cu spumiera pe un platou şi turnaţi deasupra unt topit, smântână sau sirop de fructe.

Coltunasi_cu_branza_de_vaci _03

Coltunasi cu branza de vaci

Coltunasi_cu_branza_de_vaci _04

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.