Coltunasi cu branza de vaci si cas

Printeaza

Coltunasi cu branza de vaci si cas din: oua, smantana, ulei, faina, branza de vaci, cas, oua, unt, marar.

Ingrediente:Coltunasi cu branza de vaci si cas

Pentru aluat:

  • 2-3 ouă mari
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură ulei
  • făină cât cuprinde

Pentru umplutură:

  • 200 g brânză de vaci
  • 100 g caş de vacă sau de oaie
  • 2 ouă
  • puţin unt
  • opţional mărar verde

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul aşa:

Baţi ouăle cu un praf de sare, smântână şi uleiul. Adaugi treptat făină cernută, până se formează un aluat potrivit de tare, dar care să poată fi modelat cu uşurinţă. Il laşi să se odihnească pe masa de lucru, acoperit.

Pregăteşti umplutura aşa: Amesteci brânza dulce bine scursă cu ouăle şi caşul zdrobit cu furculiţa, până obţii o pastă omogenă.

Intinzi foi de aluat subţiri de 4-5 mm şi tai pătrate sau cercuri. Pe fiecare pătrat pui câte o linguriţă de umplutură. Ungi marginile aluatului cu apă şi pliezi aluatul, lipind bine colţurile. Cu ajutorul formei pe care o găseşti în comerţ, faci colţunaşii mai uşor, îţi ies toţi la fel şi le presezi mai bine marginile.

Pui colţunaşii la fiert într-o oală cu apă fierbinte şi cu o linguriţă de sare. Adaugi treptat colţunaşii. Sunt gata când se ridică la suprafaţă. Ii scoţi cu o paletă şi îi amesteci cu unt. Ii serveşti cu smântână şi miere sau dulceaţă.

Dacă dulcele nu e pe gustul celui mic, poţi să adaugi în umplutură mărar verde tocat fin.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.