Colţunaşi cu branză de vacă

Printeaza

Colţunaşi cu branză de vacă

Ingrediente:

  • 350 g făină
  • 1 ou
  • 1/2 pahar apă
  • sare
  • 250 g brînză de vacă frămîntată cu 1 ou şi puţină sare
  • 2 linguri unt
  • 1 pahar smîntînă

 

Mod de preparare:

Se cerne făina pe planşeta de aluat, se strînge cuib, se face loc la mijloc şi se pun oul şi sarea. Se amestecă oul cu puţină făină, adăugînd şi cîte puţină apă.

Se frămîntă apoi un aluat tare. Se adună în formă de minge, se acoperă cu un şervet şi se lasă să se odihnească 10-15 min.

Se întinde cu vergeaua o foaie subţire ca muchea cuţitului şi se taie pătrate cu latura de 6-7 cm.

În fiecare pătrat se pune cîte puţină brînzăşi se împătureşte în două în formă de triunghi, lipindu-se bine marginile.

Fiecare colţunaş se aşază, pe măsură ce este făcut, pe masa acoperită cu un şervet.

Cînd toţi colţunaşii sînt gata, se pun într-o cratiţă mare cu apă sărată, clocotită, aşezată pe foc.

Se lasă să fiarbă pînă cînd col­ţunaşii se ridică la suprafaţa apei.

Se scurg prin strecurătoare, se spală cu apă călduţă, se aşază pe farfurie şi se opăresc cu unt bine înfierbîntat. Se pot servi şi cu smîntînă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.