Colţunaşi cu creveti si garnitura de legume

Printeaza

Colţunaşi cu creveti si garnitura de legume din: faina, otet de sherry, ulei de arahide, creveti, ceapa verde, ghimbir, zahar, sare, varza si ardei gras.

Ingrediente:

  • 200 g faina
  • 1 lingurita otet de sherry
  • 2 lingurite ulei de arahide
  • 200 g creveti decorticati si fierti
  • 4 cepe verzi
  • 1/2 lingurita ghimbir ras
  • zahar
  • sare
  • 300 g varza alba
  • 1 ardei gras rosu

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din făină, oţet, 1 linguriţă de ulei şi cea 125 ml apă; se întinde o foaie subţire de aluat şi se decupează din ea cercuri (8-10 cm 0). Se toacă creveţii şi ceapa verde; am­bele se amestecă împreună cu ghimbirul, 1 linguriţă de ulei, 1 praf de zahăr şi sare.

Se aşază în mijlocul cercurilor, se pliază şi se împachetea­ză bine. Se aşază în coşuleţul de bambus al dispozitivului de fiert la aburi şi se lasă să fiarbă astfel cea 8 minute. Se spală varza, se curăţă şi se toacă; se opăreşte în apă cu sare 3-4 minute.

Se curăţă şi se spală ardeiul gras; se taie fâşii şi se serveşte alături de varză şi colţunaşi. Se poate oferi şi un sos picant de chilli.

Colţunaşi cu creveti si garnitura de legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.