Colţunaşi cu brânză de oi şi busuioc

Printeaza

O reteta de coltunasi cu branza de oi si busuioc din: oua, faina, branza de oi, busuioc, galbenusuri, unt si sare.

Ingrediente:Colţunaşi cu brânză de oi şi busuioc

  • patru ouă
  • un sfert de făi­nă
  • două coji de ou cu apă caldă
  • 4-6 linguri de brânză de oi
  • 4-6 frunze de busuioc
  • două gălbenuşuri
  • o lingură de unt topit
  • sare

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-o strachină mai mare, adaugi două ouă întregi şi do­uă albuşuri, sărezi puţin şi începi să fră­mânţi aluatul. Adaugi apă caldă cât înca­pe în două jumătăţi de ou, omogenizezi şi frămânţi până când aluatul se des­prinde de pe mână.

Laşi deoparte şi pre­găteşti umplutura (în acest timp umpli o jumătate de oală cu apă şi laşi să cloco­tească) din brânză de oi frământată, do­uă gălbenuşuri şi câteva frunze de busu­ioc tocate fin.

Umpli colţunaşii, laşi în apă clocotită care a stat din fiert, până când se ridică la suprafaţă, scoţi cu lin­gura de supă şi stropeşti cu unt topit. Serveşti colţunaşii fierbinţi, cu vin alb.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • coltunasi cu branza de oi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.