Coleslaw

Printeaza

Coleslaw

Vă întrebaţi ce au în comun peştele cu cartofi prăjiţi, carnea la grătar şi puiul fript? Ei bine, toate sunt mai gustoase dacă se servesc cu coleslaw, adică salată de varză. Şi nici nu este de mirare, întrucât varza, atât de crocantă şi de fragedă, constituie o garnitură perfectă pentru mâncărurile grele şi grase.

Poate te intereseaza si: Salată coleslaw cu brânză

Numele acestei salate provine de la cuvântul danez koolsla, care înseamnă salată de varză, în Statele Unite, se foloseşte forma prescurtată, slaw. Pentru salată este nevoie în general doar de varză, dată pe râzătoare sau tocată mărunt şi puţin morcov.

Poate te intereseaza si: Costite la grătar cu salata coleslaw

In funcţie de sosul cu care se amestecă, există coleslaw cu maioneză (cremos) – care este cel mai apreciat – şi coleslaw picant, care se face cu un sos vinegretă bine condimentat. Această variantă este mai întâlnită în magazinele de delicatese evreieşti şi la grătarele în aer liber.

Poate te intereseaza si: Salată Coleslaw

Si în alte ţări există salate de varză interesante. De exemplu, curdito din Salvador este o salată condimentată, făcută din varză murată. In Liban varza se amestecă cu ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi, seminţe de chimen şi mentă.

Coleslaw_14

In Carolina de Nord, salata de varză intră în alcătuirea unui sandvici cu carne de porc, iar în Montreal hotdogul se serveşte întotdeauna garnisit cu puţin coleslaw.

Coleslaw_15

Coleslaw

Coleslaw

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.