Colac cu vişine

Printeaza

Colac cu vişine

Colac cu vişine

Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 250 g zahăr tos
  • 5 ouă
  • un borcan de compot de cireşe
  • praf de copt
  • 450 g făină
  • 100 ml lapte dulce
  • 100 ml smântână
  • o lămâie
  • pudră de scorţişoară
  • sare
  • 50 g miezuri de nucă
  • esenţă de vanilie
  • zahăr pudră

Preparare:

Miezurile de nucă se taie mărunt sau se pisează şi se pun într-un castron. Cireşele se scot din compot, se curăţă de sâmburi şi se pun la scurs într-o strecurătoare.

Intr-un vas se mixează untul cu zahărul tos şi ouăle până când nu se mai simt cristalele de zahăr. Se adaugă o linguriţă de esenţă de vanilie, o linguriţă de pudră de scorţişoară, laptele dulce şi smântână.

Se presară coaja de lămâie rasă, un pliculeţ cu praf de copt stins cu sucul de lămâie şi sarea. Se adaugă făina cernută, se mixează, se presară cireşele scurse, nuca tocată şi se amestecă cu o lingură.

Se toarnă compoziţia într-o tavă de chec rotundă, unsă cu unt, se introduce în cuptor şi se coace timp de 30-45 de minute la foc mediu, încercând din când în când cu o scobitoare, dacă s-a copt.

Colac cu vişine

Colac cu vişine.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.