Colac cu mac şi cocos

Printeaza

Colac cu mac şi cocos

Colac cu mac şi cocos

Ingrediente:

  • 600 g făină
  • 300 ml lapte dulce
  • 300 g zahăr tos
  • 225 g unt
  • 300 g brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 25 g drojdie
  • sare
  • 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • 100 g fulgi de cocos
  • 50 g seminţe de mac
  • sâmburi caju
  • zahăr pudră
  • suc de portocale

Preparare:

lntr-un vas se dizolvă drojdia cu puţin lapte călduţ, un praf de sare şi o lingură de zahăr. Se adaugă două linguri de făină, se amestecă şi se acoperă vasul cu un şervet, ca să dospească.

Intr-un vas mai mare se cerne restul de făină şi se toarnă în mijlocul ei drojdia dospită. Restul de lapte se amestecă bine cu două ouă, 200 g zahăr tos şi două plicueţe cu zahăr vanillat.

Când zahărul s-a dizolvat, sie toarnă peste drojdie şi se amestecă. Se adaugă 200 g unt topit şi răccit, se frământă totul până când rezultă un aluat potrivit de tare, apoi se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească.

Brânza de vaci se amestecă bine cu restul de ouă, zahărul tos şi zahăr vanilat rămas, fulgii de cocos şi macul. Din aluat se întinde o foaie potrivit de groasă, se unge cu compoziţia de brânză şi se rulează.

Se taie în felii late de patru centimetri, se aşază într-o tavă unsă cu restul de unt şi se introduce tava în cuptor. Se coace la foc mediu, timp de 20-30 de minute.

Colac cu mac şi cocos

Colac cu mac şi cocos.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.