Cod pane

Printeaza

Cod pane din: pesmet alb, faina de ovaz sau germeni de porumb, patrunjel, marar, faina de grau, oua, file de cod, cartofi, lamaie si ulei.

 

Ingrediente:Cod pane

  • 150 g pesmet alb
  • 50 g făină de ovăz ori germeni de porumb
  • pătrunjel şi mărar verde
  • 75 g făină de grâu
  • 1-2 ouă
  • 800 g file de cod fără oase
  • 1 kg de cartofi
  • 1 lămâie
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Intr-un castron combinaţi pesmetul cu făina de ovăz, verdeţurile tocate fin şi sare. Puneţi făina pe un platou mic şi în alt vas bateţi bine ouăle.

Treceţi bucăţile de cod prin făină, apoi prin ouăle bătute şi la urmă prin amestecul de făină de ovăz şi pesmet.

Intr-o tigaie mare de teflon puneţi 1 ceaşcă de ulei şi când se înfierbântă aşezaţi la prăjit bucăţile de file. Rumeniţi-le pe ambele feţe până devin crocante.

Când aţi terminat această operaţie, spălaţi tigaia, zvântaţi-o, puneţi ulei proaspăt şi prăjiţi cartofii pai.

Aduceţi preparatul la masă decorat cu felii fine de lămâie şi cu pătrunjel verde, alături de cartofi.

 

 

Cod pane

Cod pane

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.