Cod cu legume si marar

Printeaza

Cod cu legume si marar din: cod fără cap, ceapă, pastă de tomate, roşii, ardei gras, car­tofi, ulei, vin alb, mărar, pătrunjel, cimbru, piper, sare.

 

Ingrediente:Cod cu legume si marar

  • 1 kg cod fără cap
  • 100 g ceapa
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 300 g roşii
  • 300 g ardei gras
  • 500 g car­tofi
  • 150 g ulei
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • cimbru
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Cureţi codul, îl speli şi îl tai în bucăţi.

Apoi îl condimentezi cu sare şi piper şi îl aşezi într-o tavă cu 75 ml ulei şi puţină apă şi îl introduci în cuptor la foc moderat, timp de 15 minute.

Separat, în restul de ulei în care ai adăugat şi puţină apă, înăbuşi ceapa şi ardeiul gras tăiate fâşii subţiri şi cartofii tăiaţi cuburi mici.

Când cartofii s-au înmuiat puţin, adaugi pasta de tomate, piper, sare, cimbru, o parte din verdeaţa tăiată mărunt şi adaugi totul peste bucăţile de peşte.

Roşiile decojite şi tăiate felii le pui peste bucăţile de peşte şi le introduci din nou în cuptor, pentru circa 20 de minute, adăugând şi vinul.

Când s-a răcit preparatul, aşezi peştele pe un platou şi îl presari cu verdeaţă tăiată mărunt. Serveşti codul rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.