Cod la cuptor cu sos de rosii

Printeaza

Cod la cuptor cu sos de rosii din: rosii, ulei de masline, zahar, portocale, busuioc, file de cod, sare, piper, sote de fasole verde.

Ingrediente: Cod la cuptor cu sos de rosii

  • 350 g roșii
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita zahar
  • coaja de portocala
  • busuioc si cimbru
  • 900 g file de cod
  • sare și piper
  • sote de fasole verde pentru servire

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 230° C. Măruntiți rosiile.

Incalziti 1 lingura de ulei de măsline într-o tigaie, se adaugă roșiile, zahărul, coaja de portocala, busuioc, cimbru și gatiti timp de aproximativ 5 minute.Strecurati amestecul de roșii printr-o sită fină. Se toarnă într-o cratita mică și se încălzește ușor.

Pregatiti pestele. Asezonati bine. Incalziti restul de ulei într-o tigaie si gatiti codul pana se rumeneste pe ambele parti. Se pune pestele pe o foaie de copt unsă și dati la cuptor timp de 8-10 minute.

Se serveste cu sote de fasole verde si sos de rosii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.