Cod in sos de lamaie cu menta

Printeaza

Cod in sos de lamaie cu menta din: fileuri de cod, ulei de masline, lamaie, amidon, apa, menta, faina, sare si piper rosu.

Ingrediente:Cod in sos de lamaie cu menta

  • 300 g fileuri de cod
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 1 linguriţă rasă cu amidon
  • 50 ml apă
  • 2 crenguţe de mentă
  • făină
  • sare
  • piper roşu

 

Mod de preparare:

Dacă achiziţionăm fileuri întregi, le tăiem în bucăţi de 4-5 cm lăţime. Tăvălim bucăţile de cod prin făină. Punem 2-3 linguri cu ulei de măsline sau floarea-soarelui într-o tigaie teflonată.

Când uleiul este încins, adăugăm bucăţile de cod pe care le scuturăm puţin ca să eliminăm excesul de făină.

Le prăjim câte 4-5 minute pe fiecare parte, până când se pătrund şi se rumenesc fru­mos. Dăm prin râzâtoarea cu găuri mici lămăia, o tăiem în două şi o stoarcem.

Când peştele este complet făcut, turnăm peste el jumătate din sucul de lămâie obţinut. Mai lăsăm peştele pe foc 2-3 minute, după care îl scoatem pe o farfurie.

Adăugăm peste sosul din tigaie sucul de lă­mâie rămas, amestecat cu 50 ml apă şi o lin­guriţă rasă cu amidon. Condimentăm acest sos cu sare după gust şi îl amestecăm pe foc mic, două minute, până se îngroaşă.

Aranjăm bucăţile de cod în farfurii, adăugăm puţin sos pe deasupra, coaja de lămâie, puţină mentă tocată fin şi câteva bobiţe de piper roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.