Cod cu sos de gin

Printeaza

Cod cu sos de gin

Ingrediente:Cod cu sos de gin

  • 4 fileuri de cod
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 125ml gin
  • 125ml supă de legume
  • 150ml zeamă de lămâie
  • 10g zahăr
  • 25ml mie­re
  • 50 g smântână
  • 2 linguri amestec de ierburi aromate verzi (busuioc, oregano, pătrunjel, cim­bru)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se ung fileurile de cod cu ulei amestecat cu 1 lingură zeamă de lămâie. Se prăjesc pe grătarul încins. Se iau de pe grătar şi se păstrează la cald, acoperite.

Pentru a prepara sosul, se ames­tecă ginul cu supă de legume, cu sucul de lămâie, zahărul şi  mierea. Se fierbe compoziţia 15 minute, la foc potrivit, sau până când scade la 2/3 din cantitatea iniţială.

Se adaugă smântână şi se mai ţin pe foc încă 5 minu­te, apoi se ia vasul de pe foc.

Se adaugă toate ierburile aromate, tăiate mărunt. Se lasă vasul aco­perit 5 minute şi apoi se poate servi sosul cu fileurile prăjite la grătar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.