Cod cu sos de ananas

Printeaza

Cod cu sos de ananas  din: cod, ananas, alune de padure, migdale, usturoi, ghimbir, ulei, ananas, otet balsamic, sos de soia, amidon, lapte, sare, piper, patrunjel.

 

Ingrediente:Cod_cu_sos_de_ananas

  • 800 g cod
  • un ananas
  • 100 g alune de padure
  • 100 g migdale
  • doi catei de usturoi
  • 5 g ghimbir
  • 150 ml ulei
  • o conserva de ananas
  • 50 ml otet balsamic
  • 50 ml sos de soia
  • 30 g amidon
  • 380 ml lapte dulce
  • sare
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Intr-o oală se pune usturoiul, ghimbirul, ananasul din conservă tăiat bucăţele şi sosul de soia.

Se presară sare şi piper după gust şi se fierb zece minute.

Amidonul se dizolvă în laptele dulce, se toarnă peste ingredientele din oală împreună cu două linguri cu ulei şi se ţin pe foc până capătă consistenţa unui sos.

Se opreşte focul, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald.

Codul se spală, se unge cu uleiul rămas, se condimentează şi se umple cu pătrunjel.

Se aşază pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu unsă cu ulei, se stropesc cu sucul de ananas şi se introduc în cuptorul încins.

Se coc la foc mediu ipână se albeşte carnea şi poate fi pătrunsă cu o furculiţă.

Se scot pe un platou, se pune alături sosul de ananas şi reducţia de oţet balsamic.

Se presară cu migdalele şi alunele de pădure măcinate şi se servste.

Se serveste totul cald, altfel sosul de anans se intareste si isi pierde gustul.

Cod cu sos de ananas

Cod_cu_sos_de_ananas

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.