Cod cu lamaie

Printeaza

Cod cu lamaie

Ingrediente:Cod cu lamaie

  • 4 fileuri de cod
  • lămâie lin­guri pesmet
  • 2-3 căţel de usturoi
  • 2 linguri idei
  • 100g unt
  • 50ml vin alb sec
  • 200g smântână
  • 1 ceapă mică
  • l leg. mărar
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă fileurile, se spală, se scurg de apă şi se şterg bine. Se amestecă într-un castron pesmetul cu pătrunjelul şi us­turoiul tocate cât mai mărunt, coaja de la jumătate de lămâie dată pe răzătoarea mica, uleiul, câte un vârf de sare şi piper.

Amestecul bine omogenizat se pune pe fileurile de cod, apoi acestea se pun într-o tavă, pe hârtie pergament unsă cu ulei.

Se pune tava în cuptorul încins şi se coc fileurile la foc potrivit circa 30 de minute. între timp, se căleşte ceapa tocată mărunt în unt, se stinge cu vinul, se lasă să fiarbă 10 minute la foc mare, apoi se adaugă smântână şi mărarul tocat mărunt.

Se fiei sosul încă 5 minute la foc po vit, amestecând încontinuu,servesc fileurile de cod calde sosul fierbinte şi cu garnitu de legume coapte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.