Cod cu jambon
PrinteazaCod cu jambon din: cod, jambon, dovlecei, rosii, ulei, salvie, sare.
- 4 bucati cod a cate 150 g fiecare
- 4 felii jambon
- 2 dovlecei
- 2 rosii
- o lingura ulei
- 2-3 frunze salvie
- un praf sare
Mod de preparare:
Pestele se spala cu apa rece apoi tamponeaza usor cu proaspe de hartie si se imparte in patru bucati care se invelesc in jambon. Se leaga cu ata de bucatarie. Se pun intr-o tava cu frunzele de salvie si se dau la cuptor bine incins pentru 15 minute.
Intre timp, dovleceii se taie felii lungi si seubtiri care se presara cu un praf de sare si se lasa la scurs 5 minute. Apoi se sterg cu servete de hartie si se pun in tigaie cu ulei. Se lasa 5 minute, dupa care se adauga rosiile.
Se aduce pestele la masa cu legumele sotate.
Cod cu jambon
Pofta buna!