Cod cu cartofi si mărar

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de cod cu cartofi si mărar din: castraveti, cartofi, ceapa, unt, supa de legume, fileuri de cod, sare, piper, branza de vaci, mustar, suc de lamaie si marar.

Ingredinete:Cod cu cartofi si mărar

  • 600 g castraveţi
  • 600 g cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură unt
  • 350 ml supă de legume
  • 4 fileuri de cod (a cca 160 g)
  • sare
  • piper
  • 600 g brânză de vaci
  • 2 linguriţe muştar
  • suc de lămâie
  • mărar

Mod de preparare:

Se decojesc castraveţii, se taie în două pe lung şi se go­lesc de seminţe. Se decojesc şi se spală cartofii. Se taie cu­buri, ca şi castraveţii. Se toacă ceapa şi se căleşte în unt; se adaugă legumele şi se călesc puţin împreună.

Se toarnă supa şi se lasă să se înăbuşe legu­mele la foc mediu, cca 15 min. Se sărează şi se piperează codul. Se aşază pe legume şi se mai fierbe cca 10 min. Se scot din zeamă peştele, castra­veţii şi cartofii şi se păstrează la cald.

Se mai dă în fiert zeama; se înglobează brânza şi muştarul şi se condimentează cu sare, piper, suc de lămâie şi mărar tocat. Peştele, legumele şi so­sul se aşază pe farfurii.

Cod cu cartofi si mărar

Cod cu cartofi si mărar

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.