Cod cu cartofi dulci picanti

Printeaza

Cod cu cartofi dulci picanti din: cod, cartofi dulci, ceapa, boia, scortisoara, ulei, coriandru, migdale, sare, piper.

Cartoful dulce este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina A, vitamina C, vitamina B6, potasiu și fibre. Vitamina A este esențială pentru sănătatea ochilor, iar vitamina C este un antioxidant puternic care ajută la întărirea sistemului imunitar. Potasiul este important pentru echilibrul electrolitic și pentru sănătatea inimii.

Indice glicemic scăzut:

Deși dulce, cartoful dulce are un indice glicemic mai scăzut decât cartofii albi, ceea ce înseamnă că el eliberează glucoza în sânge într-un ritm mai lent și stabilizează nivelul zahărului din sânge. Acest lucru este benefic în gestionarea diabetului și menținerea nivelului de energie constant pe parcursul zilei.

Fibre dietetice:

Cartoful dulce conține fibre dietetice, care contribuie la sănătatea digestivă prin promovarea tranzitului intestinal regulat și menținerea sănătății colonului.

Antioxidanți:

Cartofii dulci conțin antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și antocianinele (în cazul celor cu pulpă violet), care ajută la protejarea celulelor de stresul oxidativ și pot reduce riscul anumitor boli cronice.

Sănătatea pielii:

Datorită conținutului ridicat de vitamina A și antioxidanților, cartoful dulce poate contribui la menținerea sănătății pielii, ajutând la vindecarea rănilor și la promovarea strălucirii pielii.

 

 

Ingrediente:Cod cu cartofi dulci picanti

  • 4 bucăţi mari de cod
  • 500 g cartofi dulci
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă boia de ardei
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri coriandru tăiat cu foarfecă
  • 1 lingură migdale tăiate pe lungime
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii dulci şi tăiaţi-i cubuleţe, apoi curăţaţi şi tăiaţi fin ceapa. încălziţi uleiul într-o tigaie, perpeliţi ceapa până când devine translucidă, amestecând din când în când.

Cartofii trebuie şă rămână puţintel tari (înţepaţi-i cu un cuţit).

In acest timp, fierbeţi codul la aburi 10 minute. Serviţi cu cartofii presăraţi cu coriandru şi migdale.

 

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Mic dejun cu cartofi dulci si oua

Mic dejun cu cartofi dulci si oua din: cartofi dulci, ulei de masline, ceapa, ardei gras, usturoi, chorizo, oua.   Ingrediente:  1 kg cartofi dulci, cuburi 2 linguri de ulei de masline 1 ceasca ceapa tocata ½ ceasca ardei gras rosu cubulete ½ cana ardei gras verde cubulete 4 catei de usturoi tocat 2 carnati […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.