Cod in crusta de nuci

Printeaza

O reteta delicioasa de cod in crusta de nuci din: cartofi, castravete, otet din vin alb, zahar, ulei, file de cod, faina, crema de branza, crema de nuci, patrunjel, sare, piper si verdeata.

Ingrediente: (4 persoane)Cod in crusta de nuci

750 g cartofi
1 castravete
1 lingura otet din vin alb
1 varf de zahar
4 linguri de ulei
4 bucati file de cod (a cate 150 g)
Cca 2 linguri de faina
100 g crema de branza degresata
4 linguri crema de nuci
1 lingura patrunjel
Sare, piper, verdeata

Mod de preparare:

Se spala cartofii, se curata si se fierb in apa cu sare cca 25 de minute.

Pentru salata, se spala castravetele si se taie fasii, dupa care se amesteca cu otetul, sarea, piperul, zaharul si 2 linguri de ulei.

Se spala pestele, se usuca pe un servet, se sareaza, se pipereaza si se presareaza cu faina.

Se incinge restul uleiului intr-o tigaie cu fundul dublu si se prajesc feliile de peste pe fiecare parte cate 2 minute. Se aseaza apoi pe o tava tapetata in prealabil cu folie de aluminiu.

Se amesteca crema de branza cu cea de nuci si cu piper. Se incorporeaza patrunjelul. Se intinde apoi acest amestec peste bucatile de peste si se frige 3-4 minute pe gratarul fierbinte.

Se scurg cartofii si se servesc impreuna cu salata de castraveti si pestele. Se orneaza, dupa preferinte, cu putina verdeata.

Cod in crusta de nuci

Cod in crusta de nuci

 

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. n-am mai gatit asa ceva, o sa incerc si eu sa vedem ce-o iesi 🙂

  2. Ce ciudat mi se pare, nici eu n-am gustat asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.