Cocos de munte la cuptor cu garnitura de ficat prajit si pilaf cu bureti

Printeaza

Cocos de munte la cuptor cu garnitura de ficat prajit si pilaf cu bureti

Ingrediente:Cocos de munte la cuptor cu garnitura de ficat prajit si pilaf cu bureti

  • 1 cocoş de munte
  • 150 g grăsime
  • 100 g unt
  • 1/2 lingură făină
  • 1 linguriţă boia
  • 3 lnguri smantana
  • 300 g ficat
  • 300 g bureţi
  • 200 g orez
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • pesmet
  • sare
  • 1/4 pahar oţet

 

Mod de preparare:

Se prepară cocoşul  apoi se frige la cuptor încins, cu sare, grăsime şi puţină apă circa 30 minute.

Se face sosul cu făină, ceapa tocată, supă, sare, oase prăjite care se fierb 20 minute. Cocoşul se taie în 12 bucăţi egale şi peste ele se strecoară sosul cu care mai fierbe 50 de minute apoi se pune smantană.

Se serveşte pe un platou adinc cu felii de ficat prăjit. Separat se serveşte pilaf cu bureţi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. E mai bun cocosul demunte decat cel traditional?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.