Cocktail Planter’s Punch

Printeaza

Cocktail Planter’s Punch

  • Calitate – alcoolicCocktail Planter's Punch
  • Bază alcoolică – rom ambrat
  • Pahar – tumbler mijlociu
  • Categorie – Rum drinks
  • Decoraţiune – o felie de lămâie, 2 felii de porto­cală şi paie

 

Se serveşte la orice oră

 

Ingrediente:

  • 6/70 rom ambrat
  • 3/10 suc de lămâie
  • 1/10 sirop de rodii
  • sifon

Băutură de succes în toată lumea, a apărut acum circa optzeci de ani în America. Reţeta prezentată este cea propusă în a treia codificare IBA, dar nu lipsesc şi reţete de bază diferite şi numeroase variante.

Cocktail_Planters_Punch

Preparare:

Se amestecă rapid în shaker primele trei ingrediente, cu sfărâ-mături de gheaţă şi se toarnă, filtrat, în paharul tumbler plin cu gheaţă. Se completează Planter’s Punch cu sifon şi se decorează cu o felie de portocală pe margine, iar cele de lămâie şi paiele se cufundă în lichid.

Cocktail_Planters_Punch_03

Ca o alternativă, se poate prepara cocktailul direct în paharul plin cu gheaţă, turnând mai întâi primele trei ingrediente, completând, apoi, cu sifon şi decorând totul la sfârşit.

Variante:

Intr-un vechi reţetar din Statele Unite, acest amestec, denumit Planteur sau Planter’s, avea ca ingrediente sucul de la o lămâie verde, o lin­guriţă de zahăr de trestie. 5-6 cl rom alb jamaican.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Câteva picături de Angostura Bitter, un ci rom ambrat haitian, sifon, amestecate cu gheaţă direct în paharul tumbler şi ornate cu lămâie, portocale şi ananas, într-un reţetar franţuzesc, modul de preparare era analog celui precedent, dar componentele (sucul de la o lămâie verde şi de la o portocală, sifon, câteva picături de sirop de rodii. 5-6 cl rom ambrat) şi decoraţiunea (cireşe roşii, o felie de lămâie şi una de portocală) erau diferite, în 1956, băutura apare în următoarea variantă sucul de la o lămâie verde, de la o jumătate de portocală şi 2 linguriţe de suc de ananas, un jet de triple sec şi unul de sirop de rodii, 7-8 ci rom alb, sifon; cele trei sucuri, siropul de rodii, doza de rom, cu gheaţă, după ce erau amestecate în shaker, erau turnate, filtrate, într-un pahar tumbler mare: se completa cu sifon şi se orna, punându-se pe margine o felie de ananas şi frunzuliţe de mentă, cireşe roşii, lămâie, portocale şi paie; la sfârşit, înainte de a fi servit, se adăugau la suprafaţă câteva picături de triple sec.

Cocktail_Planters_Punch_05

In reţetarul IBAdin 1961, acest cocktail a fost inclus cu ur­mătoarea compoziţie 1/2 rom jamaican, 1/2 suc de portocale proaspăt preparat şi câteva picături de suc de lămâie, amestecate în shaker, cu gheaţă, şi turnate, după filtrare, într-o cupă dublă de cocktail, fără nici o decoraţiune. în 1987, a doua codificare IBA dă două versiuni oficiale.

Cocktail_Planters_Punch_06

Prima era compusă din 1/10 Orange Curacao, 1/10 Maraschino Luxardo, 1/10 suc de lămâie. 2/10 suc de ananas. 4/10 rom alb; a doua prevedea 1/10 sirop de rodii, 3/10 suc de lămâie sau lămâie verde, 6/10 rom de culoare închisă, câteva picături de Angostura Bitter. sifon.

Cocktail_Planters_Punch_07

Ambele se prepară turnând ingredientele’într-un pahar tumbler mijlociu plin cu bucăţi de gheaţă. Decoraţiunea diferă o felie de ananas, cireşe roşii, paie şi un jet de rom ambrat la suprafaţă în primul caz, o felie de portocală şi una de lămâie, completat cu sifon în cel de-al doilea.

Cocktail_Planters_Punch_08

Cocktail Planter’s Punch

Cocktail_Planters_Punch_09

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.