Cocktail Dry Martini

Printeaza

Cocktail Dry Martini

Cocktail Dry Martini

  • Calitate – alcoolic
  • Bază alcoolică – gin
  • Pahar – cupă mică de cocktail
  • Categorie – Vermouth drinks
  • Decoraţiune – esenţa uleioasă de la o coajă de lămâie sau o măslină

 

 

Se serveste înainte de mese

Cocktail Dry Martini

 

Ingrediente:

  • 8/10 gin
  • 2/10 vermouth dry

 

La fel ca puţine altele, este reprezentantul băuturilor amestecate: este, într-adevăr, regele aperitivelor şi poate fi consumat moderat la amiază, dar repetat de mai multe ori seara. Originea sa este, însă, controversată. O primă versiune spune că ar fi fost creat, în jurul anului 1910, de un barman italian, un oarecare Martini, din Arma di Taggia, în Liguria, care, emigrat în Statele Unite, l-a inventat la Kwickerbocker Hotel din New York. A doua versiune susţine că ar fi fost creat de un oarecare Martinez, din New Orleans, Statele Unite, la sfârşitul secolului al XlX-lea.

Cocktail Dry Martini Cocktail Dry Martini Cocktail Dry Martini Cocktail Dry Martini Cocktail Dry Martini

 

Preparare:

Se pun cele două ingrediente în mixing glass, laolaltă cu câteva cuburi de gheaţă cristalizată. Se amestecă rapid, dar cu grijă, cu un ştir. Se toarnă, filtrat, cu strainer-ul, în cupa mică de cocktail. Se decorează storcând esenţa uleioasă dintr-o coajă de lămâie sau cu o măslină cufundată în pahar.

Variante:

Există diferite variante. Prima se numeşte Martinez Cocktail şi prevede o jumătate de uncie de London Gin, 3/4 de uncie de vermouth dry, câteva picături de Orange Bitter şi de triple sec, pregătit în acelaşi fel ca în reţeta de bază si decorat cu o coajă de lămâie în pahar.

Cocktail Dry Martini Cocktail Dry Martini

Marele scriitor Ernst Hemingway, mare amator de Dry Martini, a fost, însă, creatorul variantei care a fost botezată chiar cu numele lui, Hemingway, preparată cu o parte vermouth dry şi cincisprezece părţi London Gin.

Cocktail Dry Martini Cocktail Dry Martini

Mai există şi o serie întreagă de propuneri care schimbă denumirea în funcţie de modificările suferite de dozajul ingredientelor. Aşa ar fi:

Dry Martini Tradiţional: cu două părţi gin şi o parte vermouth;

Dry Martini Dry: cu cinci părţi gin şi una vermouth dry;

Cocktail Dry MartiniCocktail Dry Martini Cocktail Dry Martini Cocktail Dry Martini Cocktail Dry Martini

Dry Martini Extra Dry: cu opt părţi gin şi o parte vermouth;

 

Reţetarele IBA au propus şi ele două reţete diferite: cea din 1961 prevedea 8/10 gin şi 1/4 vermouth dry; cealaltă, 8/10 gin şi 2/4 vermouth dry. Codificarea l BA din 1987 a propus o variantă denumită Tequini: 8/10 tequila şi 2/10 vermouth dry.

Cocktail Dry Martini Cocktail Dry Martini Cocktail Dry Martini Cocktail Dry Martini

 

 

 

Incoming search terms:

  • dry martini reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.