Cocktail de piersici cu sampanie
PrinteazaCocktail de piersici cu sampanie din: piersici, zahar pudra, vin alb, sampanie si lichior de piersici.
- 600 g piersici
- 150 g zahar pudra
- 500 ml vin alb sec
- 700 ml sampanie demisec
- 50 ml lichior de piersici
Mod de preparare:
Se curăţă piersicile de coajă şi sâmburi, apoi se îndepărtează pieliţele rămase în locul sâmburilor. De obicei, acestea dau un gust amărui băuturii. Se taie felii subţiri pulpa de fructe şi se aşază cu zahăr, în straturi succesive, într-un bol de sticlă.
Se toarnă deasupra atâta vin cât să treacă peste fructe. Se pune bolul acoperit la frigider, până a doua zi. înainte de servire, se adaugă restul de vin şi şampania, iar la urmă se stropeşte cu lichiorul de piersici. Se serveşte rece.