Cocktail Blue Lagoon
PrinteazaCocktail Blue Lagoon din: blue curacao, suc de lamaie, vodca.
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – vodcă
- Pahar – cupă mică de cocktail
- Categorie – Curagao drinks
- Decoraţiune – o coajă de lămâie tăiată în formă de spirală
Se serveste seara şi noaptea
Ingrediente
- 1/10 Blue Curacao
- 4/10 suc de lămâie
- 6/10 vodcă
Apărut în anii 1950 în Marea Britanie, Blue Lagoon, în limba română Laguna Abastră, a intrat imediat în reţetarul IBA întocmit în 1961 fiind confirmat şi în cele două care au urmat, cu o deosebire: a doua codificare IBA din 1987 menţionează şl o variantă de preparare alături de reţeta de bază.
Preparare.
Se amestecă energic în shaker toate ingredientele, împreună cu gheaţă cristalizată şi se toarnă, după ce a fost filtrat, în pahar. La sfârşit, se decorează cu o coajă de portocală aşezată pe marginea paharului.
Variante.
Varianta din catalogul IBA din 1987 este următoarea:
2/10 Blue Curagao şi 8/10 Gin, preparate direct în pahar tumbler mijlociu, umplut cu cuburi de gheaţă şi completat cu limonada proaspătă.
Decoraţiunea finală se face cu o jumătate de felie de portocală, o cireaţă mică, roşie şi paie. O altă variantă este dată într-un reţetar american:
o uncie de vodcă şi o uncie de Blue Curagao, preparate direct într-un tumbler, umplut cu cuburi de gheaţă şi completat cu limonada proaspătă. Decoraţiunea finală se face cu o cireaşă roşie şi paie.

Arata bine.