Cocktail B&B
PrinteazaCocktail B&B
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – brandy
- Pahar – snifter
- Categorie – Benedictine drinks
- Decoraţiune – fără
Se serveste dupa cina
Ingrediente:
- 5/70 Benedictine
- 5/10 brandy
Apărută la începutul secolului în Statele Unite, această băutură a avut imediat succes prin modul simplu de preparare şi prin proprietăţile digestive, astfel încât firma producătoare a lichiorului Benedictine a decis să pună în vânzare amestecul gata preparat, dar n-a obţinut acelaşi succes de piaţă.
Cocktailul a fost inclus oficial în reţetarul IBA abia în 1987, dara fost eliminat în cel care a urmat, deşi era cerut şi consumat peste tot în lume.
Prepare:
Se pun cele două ingrediente direct în snifter, fără a se amesteca. Dacă se adaugă şi câteva cuburi de gheaţă, se va schimba paharul, folosindu-se un old fashioned.
Varinate:
Dintre numeroasele variante, cel puţin trei se prepară la fel ca în reţeta de bază: A & B care prevede 5/10 Armagnac şi 5/10 Benedictine; C & B, cu 5/10 Benedictine şi B.B.C. sau Brandy Benedictine Cream, cu 4/10 brandy, 3/10 Benedictine şi 3/10 frişca, în anii ’50, reţeta de bază prevedea ca dozele de Benedictine şi de brandy să fie amestecate în shaker înainte ca totul să fie turnat în pahar.
Este un cocktail foarte reusit