Cocktail Banana Bliss

Printeaza

O reteta simpla de Cocktail Banana Blis din: cognac si crema de banane

  • Calitate – alcoolicCocktail_banana_bliss
  • Bază alcoolică – cognac
  • Pahar – old fashioned
  • Decoraţiune – fără

Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea

 

Ingrediente

  • 5/10 cognac
  • 5/10 cremă de banane

 

 

 

Apărut în Florida, pe la sfârşitul anilor ’30, este foarte căutat pentru calităţile sale uşor energizante.

Denumirea, care în limba engleză înseamnă fericire (bliss), sugerează bucuria care te cuprinde după ce guşti o asemenea băutură.

Mod de Preparare:

Se pun ingredientele cu gheaţă în mixing glass; după ce sunt amestecate cu grijă se toarnă în paharul old fashioned.

Variante. Există o variantă denumită Agaro care, datorită calităţilor sale deo­sebit de energizante, a fost inclusă în familia Energy.

Ea prevede ca toate componentele sale, 1/3 cognac, 1/3 cremă de banane şi 1/3 frişca, să fie puse în shaker şi, după amestecare, să fie turnate într-o cupă dublă de cocktail.

Cocktail Banana Bliss

Cocktail_banana_bliss

 

Savurati!

 


Poate te intereseaza si:

Cocktail Bitter Tears

Cocktail Bitter Tears

O reteta simpla de Cocktail Bitter Tears din: brandy, cucarao orange, vermut si 3 picaturi de angostura. Ingrediente: 2 cl brandy 1 cl Curacao orange 2 cl vermut sec 3 picaturi de Angostura   Mod de preparare: Turnam brandy-ul impreuna cu Cucacao orange si vermutul, la care adaugam multe gheata intr-un pahar de mixare. Adaugam […]

Cocktail Da' Berry

Cocktail Da’ Berry

O reteta simpla de Coktail Da’Berry din: coniac, Dubonet si Bitter orange. Ingrediente: 3,5 cl coniac 1,5 cl Dubonet Bitter orange   Mod de preparare: Bauturile scurte se agita cu un strop de Bitter orange si cu gheata in shaker, apoi se strecoara bautura intr-un pahar de cocktail.

Cocktail Big Boy

Cocktail Big Boy

O reteta simpla de Cocktail Big Boy din: brandy, Cointreau si sirop de zahar. Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl Cointreau 1 cl sirop de zahar   Mod de preparare: Agitam bine toate ingredientele cu gheata intr-un shaker, apoi servim bautura intr-un phaar de whisky, cu trei cuburi de gheata.

 

Cocktail Brandy and Soda

Cocktail Brandy and Soda

O reteta simpla de Cocktail Brandy and Soda din: brandy, sifon si lamaie Ingrediente: 66 cl brandy sifon lamaie   Mod de preparare: Turnam brandy-ul intr-un pahar de whisky umplut cu cuburi de gheata si adaugam sifon rece. Mai adaugam, dupa preferinta, felii de lamaie sau coaja de lamaie.

 

 

 

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.