Cochilii Saint-Jacques prajite si prosciutto crocant cu rosii coapte si piure de fasole alba

Printeaza

Cochilii Saint-Jacques prajite si prosciutto crocant cu rosii coapte si piure de fasole alba din: scoici, rosii, prosciutto, sare, piper, oregano, usturoi, ardei, ansoa, fasole.

Ingrediente:Cochilii Saint-Jacques prajite si prosciutto crocant cu rosii coapte si piure de fasole alba

  • 4 roşii lunguieţe mari, coapte, tăiate în sferturi
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • puţin oregano uscat
  • ulei de măsline
  • 8 felii de prosciutto
  • căţel mic de usturoi, tocat foarte mărunt
  • 1-2 ardei iuţi roşii, uscaţi şi mărunţiţi, după gust
  • 4-6 fileuri de anşoa, tocate mărunt
  • 1 cutie (425 g) fasole, fără zeamă
  • ulei de măsline extravirgin
  • 12-16 scoici, scoase din cochilii, cu sau fără icre, după preferinţă
  • o mână de frunze de salată verde sau de creson

Pentru sos:

  • 5 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 240°C.

Asezonaţi roşiile şi presăraţi-le cu oregano. Stropiţi-le cu ulei de măsline şi daţi-le la cuptor să se prăjească. După 10-15 minute puneţi lângă roşii şi feliile de prosciutto şi lăsaţi-le împreună încă 10 minute.

Când sunt gata, roşiile trebuie să fie moi, iar prosciutto crocant.

Separat, într-o tigaie, prăjiţi usturoiul cu ardeii iuţi şi fileurile de anşoa tocate în puţin ulei de măsline, aproximativ un minut. Adăugaţi fasolea şi lăsaţi-o să fiarbă câteva minute, după care turnaţi peste ea un pahar cu apă.

Când începe sâ fiarbă, zdrobiţi uşor fasolea, pentru a obţine un piure nu prea fin. La sfârşit adăugaţi pentru aromă nişte ulei de măsline extravirgin şi piper negru proaspăt măcinat.

Condimentaţi scoicile şi prăjiţi-le într-o tigaie cu puţin ulei de măsline timp de 2 minute fără a le atinge în acest timp.

Verificaţi-le şi continuaţi să le prăjiţi, până ce sunt rumenite şi capătă un gust dulceag, de caramel, apoi întoarceţi-le pe cealaltă parte şi procedaţi la fel.

Nu le prăjiţi prea mult. Când le scoateţi din tigaie, puneţi-le intr-un castron.

Intr-un pahar gol, amestecaţi uleiul cu sucul de lămâie şi asezonaţi după gust. Ungeţi scoicile cu acest sos. Puneţi pe fiecare farfurie nişte piure de fasole, iar pe deasupra presăraţi roşii cospte, prosciutto şi scoici prăjite.

Ornaţi cu frunze de salată sau creson.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.