Cobb salad

Printeaza

Cobb salad din: felii de costita, piept de pui, varza chinezeasca, salata, radicchio, rosie, avocado, branza feta, oua, ceapa, porumb, otet, mustar, sare, zahar, piper, ulei, patrunjel, coriandru.

Ingrediente:Cobb salad

  • 6 felii de costiţă
  • 2 bucăţi piept de pui
  • 8o g varză chinezească (pak choi)
  • 1 salată verde mică
  • 1 salată radicchio
  • 1 roşie
  • 1 avocado
  • 6o g brânză feta
  • 2 ouă fierte tari
  • 1/2 ceapă roşie îoo g porumb (din conservă)
  • 4 linguri de oţet de vin alb
  • 1 1/2 linguriţă de muştar , Dijon
  • 1 linguriţă de zahăr
  • sare
  • piper
  • 150 ml ulei de măsline
  • câte 2 linguri de pătrunjel şi de coriandru proaspăt tocate

 

Mod de preparare:

Se prăjeşte costiţa într-o tigaie, până devine crocantă. Se aşează apoi pe un prosop de hârtie, pentru a se scurge grăsimea. Se curăţă cele 2 bucăţi de piept de pui, se apasă pentru a deveni plate şi se prăjesc în aceeaşi tigaie timp de circa 15 minute.

După care se scot din tigaie şi se lasă la răcit. Se taie apoi în bucăţi de circa 2 cm. Costiţa se taie mărunt.

Se spală varza chinezească şi salatele, se scutură de apă, se rupîn bucăţi potrivite şi se pun salatele într-un bol. Se spală roşiile şi se taie cuburi. Se curăţă avocadoul, se scoate sâmburele şi se taie în felii subţiri. Se taie cuburi şi brânza feta, apoi se curăţă ouăle şi se taie în sferturi.

Se curăţă şi ceapa şi se taie rondele. Se scurge zeama din conserva de porumb. Din restul ingredientelor (cu excepţia ierburilor aromatice) se prepară o vinegretă.

La frunzele de salată se adaugă şi celelalte ingrediente, far peste se toarnă vinegreta. Salata se amestecă cu grijă, după care se serveşte cu pătrunjel şi coriandru presărate deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.