Coaste de porc cu sos Barbeque

Printeaza

Coaste de porc cu sos Barbeque din: coaste de porc, cola, chimion, coriandru, zahar run, sare, ceapa, usturoi, unt, burbon, ketchup, pasta de tomate, otet, sos Worcestershire, ardei iute.

Ingrediente:Coaste de porc cu sos Barbeque

  • 2 kg coaste de porc
  • 200 ml cola
  • 1 linguriţă de seminţe de chimion
  • 1 linguriţă de boabe de coriandru
  • 1 linguriţă de frunze de coriandru
  • 50 g zahăr brun
  • 2 linguriţe de sare

Pentru sosul Barbecue:

  • 1 ceapă
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 lingură de unt
  • 80 ml burbon
  • 200 g ketchup
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 2 linguri de oţet balsamic
  • 1 lingură de sos Worchestershire
  • 50 g zahăr brun
  • 1/2 linguriţă de ardei iute roşu
  • 1 vârf de cuţit de sare

 

Mod de preparare:

Zdrobiţi boabele şi frunzele de coriandru, sarea, chimionul şi zahărul şi asezonaţi coastele cu acest amestec. Aşezaţi-le vertical în tavă, pe hârtie de copt, apoi turnaţi o cană de apă şi cola. Acoperiţi tava cu folie alimentară, abia apoi cu folie de aluminiu şi introduceţi în cuptorul preîncălzit la 140°C timp de aproximativ patru ore.

Pentru sos, tăiaţi fin ceapa şi usturoiul, prăjiţi-le în unt, apoi turnaţi şi burbonul. Lăsaţi amestecul să fiarbă la foc mic timp de 20-30 de minute, până când se îngroaşă.

Apoi adăugaţi ketchupul, pasta de roşii, oţetul balsamic, sosul Worchestershire, zahărul, sarea şi ardeiul iute. Pasaţi sosul, apoi strecuraţi-l.

Ungeţi coastele cu acest sos şi introduceţi-le din nou în cuptorul preîncălzit la 200-220°C, până când sosul se caramelizează. Serviţi mâncarea caldă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.