Coaste de porc cu legume

Printeaza

Coaste de porc cu legume

Coaste de porc cu legume

Ingrediente:

  • 600 g coaste de porc afumate
  • o vânătă
  • un ardei capia
  • un ardei gras
  • un gogoşar
  • un fir de praz
  • 3 roşii
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • murături
  • usturoi
  • mălai

 

Preparare:

Vânătă se curăţă din loc în loc de coajă, se taie în jumătăţi, apoi cuburi. Ardeiul capia, ardeiul gras şi gogoşarul se taie cuburi.

Prazul se taie rondele potrivit de groase şi se pune la călit în ulei. Când s-a înmuiat se pun ardeii, gogoşarul şi se prăjesc cinci minute. Se adaugă cuburile de vânătă, se amestecă şi se mai prăjesc cinci minute.

Roşiile se curăţă de pieliţă şi se taie rondele. Se pun peste ingredien­tele din cratiţă, se adaugă o cană de apă, se condimentează, se pun coastele de porc opărite cu apă clocotită şi se lasă pe foc până scade sosul format.

Se presară pătrunjel tocat, se condimentează dacă mai este nevoie şi se serveşte cu murături de sezon sau cu mujdei şi mămăligă.

Coaste de porc cu legume

Coaste de porc cu legume.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte gustoasa aceasta reteta de coaste de porc cu legume.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.