Coaste de miel, legume la gratar si sos pesto

Printeaza

Coaste de miel, legume la gratar si sos pesto din: orez, coaste de miel, vanata, dovlecei, ceapa, rucola, sos pesto.

Ingrediente: Coaste_de_miel_legume_la_gratar_si_sos_pesto

  • 3 ceşti de orez parfumat Thai
  • 650 g de coaste de miel (într-o singură bucată)
  • 1 vanătă
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapă roşie
  • 10 g de rucola
  • 50 ml de sos pesto

 

Mod de preparare:

Taie vinetele şi ceapa rondele, iar dovleceii felii longitudinale. Presară sare şi piper şi stropeşte-le cu puţin ulei de măsline. Pune-le pe un grătar încins pînă încep să se rumenească şi să se înmoaie.

Dă-le deoparte şi păstrează-le calde.

Sărează şi piperează coastele de miel, apoi lasă-le pe grătar la foc mediu pînă sînt suficient de pătrunse cît să fie pe placul tău. Dă-le deoparte şi lasă-le timp de 10 minute înainte de a le servi. Pune legumele în mijlocul unui platou şi aşază rucola deasupra. Taie coastele de miel, aranjează-le peste rucola şi toarnă la final sos pesto. Serveşte cu orez.

Sos pesto:

  • 1 căţel de usturoi tocat fin
  • 50 g de muguri de pin prăjiţi
  • 30g de busuioc
  • 1/4 de cană de parmezan ras
  • zeama de la 1 lămîie
  • 50 ml de ulei de măsline extra-virgin
  • sare şi piper

Pune toate ingrediente-le într-un blender şi pasează-le pînă obţii o pastă groasă.

 

Coaste de miel, legume la gratar si sos pesto

Coaste_de_miel_legume_la_gratar_si_sos_pesto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.