Coaste de miel la cuptor
PrinteazaCoaste de miel la cuptor din: cotlete de miel, mustar, unt, rosii, dovlecel, usturoi verde, patrunjel, rozmarin, ulei de masline, sare si piper.
- 2 kg cotlete de miel
- 2 linguri cu mustar
- 75 g unt
- 6 rosii
- 1 dovlecel
- 200 ml vin sec
- 1 legatura cu usturoi verde
- patrunjel
- rozmarin
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Unge cotletele cu muştar şl unt înmuial la temperatura camerei. Adaugă sare piper şi rozmarin. Lasă-le câteva minute la rece, apoi aşază-le într-o tavă termorezistentă. Stropeşte-le cu puţin ulei şi vin, aco- peră-le cu folie şi dă-le la cuptor 45 de minute. îndepărtează folia şi pune roşiile şi rondele de dovlecei de jur împrejur. Presară usturoiul verde tocat.
Toarnă restul de vin şi lasă la cuptor 40-45 de minute. Din când în când, stropeşte cu sosul din tavă. Dacă scade prea mult, adaugă treptat apă călduţă. La final, aromatizează cu pătrunjel tocat fin, Serveşte friptura fierbinte, alături ae un pahar cu vin roşu.
Coaste de miel la cuptor
Pofta buna!
Arata bine coastele de miel