Coaste de miel cu sos de cafea şi smantana
PrinteazaO reteta delicioasa de coaste de miel cu sos de cafea si smantana din: coaste de miel, sare, piper, ceapa, morcovi, supa, cafea, smantana si zahar.
Ingrediente:
- 2,5 kg coaste de miel
- o lingură de sare
- o lingură de piper
- două cepe medii (feliate)
- doi morcovi medii (feliaţi)
- o ceaşcă de supă (fierbinte)
- o ceaşcă şi jumătate de cafea
- o ceaşcă de smântână grasă
- două linguriţe de zahăr
Mod de preparare:
Setează cuptorul la 230°C. Se curăţă carnea de grăsimea în exces şi se freacă cu sare şi piper. Se dă tava la cuptor, se reduce temperatura la 150°C şi se adaugă în tavă ceapa şi morcovii.
Separat se prepară un amestec de supă, cafea, smântână şi zahăr care se toarnă peste friptura din tavă. Se main ţine la cuptor încă o oră şi jumătate – două ore având grijă se fie întoarsă des, pentru a se rumeni.
Când este gata se scoate carnea pe un platou încălzit. Sosul şi legumele din tavă se pun într-un blender, se mixează, apoi se toarnă într-o tigaie amestecând continuu, după care se toarnă peste friptura din tavă. Se serveşte cu roşii la grătar, cartofi la cuptor şi legume verzi la alegere.
Coaste de miel cu sos de cafea şi smantana
Pofta buna!