Coasta de porc cu ghimbir

Printeaza

O reteta delicioasa de coasta de porc cu ghimbir din: piept de porc, bors, usturoi, otet, ghimbir, vin rosu, sare, nucsoara, oregano si ulei.

Ingrediente:Coasta de porc cu ghimbir

  • 1,5 kg piept de porc (coaste)
  • 600 ml bors
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 linguri cu otet
  • 1 lingura cu ghimbir proaspat ras
  • 200 ml vin rosu
  • 1 lingurita cu sare
  • nucsoara
  • oregano
  • ulei

 

Mod de preparare:

Fierbe coasta de porc în cantitatea de borş şi 150 ml de apă. Fierbe la foc mic, acoperit cu capac, timp de 15 minute. Scoate apoi carnea din zeamă şi las-o deoparte. Intr-un vas, amestecă usturoiul zdrobit, sarea, oţetul şi ghimbirul.

Cu pasta astfel obţinută, unge coasta de porc şi lasă la figider cel puţin 15 minute. Aşază apoi coasta într-o tavă unsă cu ulei. Presară deasupra nucşoară şi oregano.

Lasă la cuptor până se rumeneşte. Din când în când, stropeşte friptura cu vin. Serveşte cu legume trase în unt şi brânză rasă deasupra.

Coasta de porc cu ghimbir

Coasta de porc cu ghimbir

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.