Coaja de nucsoara
PrinteazaDin arbustul de nucşoară se folosesc atât fructele (nucşoara), cât şi coaja. Coaja seamănă cu aceea a unei nuci şi acoperă sâmburele fructului.
Se crede că e originară din nsulele Molucca din Indiile Orientale, şi e cultivată istăzi în multe ţări, de pildă Indonezia, Brazilia, Srilanka şi Indiile de Vest.
Coaja de nucşoară e folosită în mod obişnuit în bucătăria europeană.
Spre deosebire de nucşoară, care e utilizată în special ca mirodenie dulce, gustul puternic aromat al cojii de nucşoară e potrivit pentru peştele la cuptor, sosurile bechamel, carnea de vită şi de vânat şi legume sau cartofi.
Trebuie pusă în mâncare cu puţin înainte de servire; de fapt, puţină coajă de nucşoară poate fi măcinată şi presărată peste orice tip de mâncare gătită.
Bucăţile de nucşoară îşi pierd gustul destul de repede, dar pentru că acesta e intens, trebuie puse departe de celelalte condimente, într-un borcan de sticlă cu capac.