Coaja de nucsoara

Printeaza

Din arbustul de nucşoară se folosesc atât fructele (nucşoara), cât şi coaja. Coaja seamănă cu aceea a unei nuci şi acoperă sâmburele fructului.

Se crede că e originară din nsulele Molucca din Indiile Orientale, şi e cultivată istăzi în multe ţări, de pildă Indonezia, Brazilia, Srilanka şi Indiile de Vest.

Coaja de nucşoară e folosită în mod obişnuit în bucătăria europeană.

Spre deosebire de nucşoară, care e utilizată în special ca mirodenie dulce, gustul puternic aromat al cojii de nucşoară e potrivit pentru peştele la cuptor, sosurile bechamel, carnea de vită şi de vânat şi legume sau cartofi.

Trebuie pusă în mâncare cu puţin înainte de servire; de fapt, puţină coajă de nucşoară poate fi măcinată şi presărată peste orice tip de mâncare gătită.

Bucăţile de nucşoară îşi pierd gustul destul de repede, dar pentru că acesta e intens, trebuie puse departe de celelalte condimente, într-un borcan de sticlă cu capac.

 

Coaja de nucsoara

Coaja de nucsoara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.