Clementine cu crema

Printeaza

Clementine cu crema din: clementine, suc de portocala, maizena, scortisoara, zahar de mesteacan.

Ingrediente:Clementine cu crema

  • 8 clementine
  • 400 ml suc de portocală
  • 20 g maizena
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 40 g zahăr de mesteacăn

 

Mod de preparare:

Curăţaţi clementinele si desfaceti-le în bucăţi.

Puneţi bucăţile, 30 de secunde, într-o cratiţă cu apă clocotită, apoi scurgeţi-le. Lăsaţi-le să se mai răcească, apoi curăţaţi-le pieliţa.

Diluaţi maizena cu puţină zeamă de portocală. Incălziţi restul de suc într-o cratiţă, împreună cu zahărul şi scorţişoara. Când e gata să dea în clocot, adăugaţi maizena şi ţineţi mai departe pe foc, amestecând cu un tel până când preparatul se îngroaşă.

Impărţiţi clementinele în cupe, acoperiţi cu cremă şi lăsaţi să se răcească.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.