Clatite umplute cu urda

Printeaza

Clatite umplute cu urda din: oua, faina, apa minerala, ulei, sare, urda, marar, sare, unt, smantana.

Ingrediente:Clatite_umplute_cu_urda

  • 2 oua
  • 14 linguri cu faina
  • 1 l apa minerala
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 praf de sare
  • 250 g urda
  • 2-3 legaturi de marar
  • sare
  • 2 linguri cu unt
  • 2-3 linguri cu smantana sau iaurt (pentru umplutura)

 

Mod de preparare:

Spălaţi ouăle, ştergeţi cu şerveţele, spargeţi în vas adânc. Bateţi ca pentru omletă, amestecaţi cu 3-4 linguri cu făină, omogenizaţi. Subţiaţi amestecul cu apă minerală, adăugaţi restul de făină şi subţiaţi din nou. Procedaţi astfel până se termină făina şi apa. Săraţi puţin şi lăsaţi aluatul la rece 15 min.

Puneţi urda în castron adânc, fărâmaţi cu furculiţa, adăugaţi puţină sare, iaurt sau smântână, omogenizaţi. Spălaţi mărarul fir cu fir, spălaţi şi uscaţi în prosop de bumbac, apoi tocaţi mărunt şi amestecaţi peste urdă. Omogenizaţi.

Faceţi clătitele şi rumeniţi-le în ulei, strângeţi pe un platou curat şi umpleţi-le cu urdă. Serviţi-le rulate sau aşezate unele peste altele, cu umplutura între ele ca să arate ca un tort. Tăiaţi tortul în rază. Serviţi ca desert.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.